mandag 21. februar 2011

Peshawari naan



Og her er oppskrift på naan brødet jeg bakte til tikka masalaen;


                                     1 dl melk
                               25 gr gjær
                               2 ts sukker
                               1 ts bakepulver
                               1 egg
                               2 ss solsikkeolje ( el. rapsolje )
                               8 ss yoghurt naturell
                               500 gr hvetemel

Og slik gjør du:
Deigen skal være forholdsvis løs.

Løs opp gjær i lunken melk. Eggene vispes lett, og blandes i melken sammen
med sukker, bakepulver, olje og yoghurt. Rør inn hvetemelet til slutt.
Dekk til med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 2-3 timer.

Fyll;
                                       4 ss pistasjnøtter
                              4 ss skåldede mandler el.
                              cashewnøtter ( jeg brukte
                              cashew )
                              4 ss kokos
                              4 ss lyse sultana rosiner
                              ( disse fant jeg i en helsekostbutikk )
                              2 ss sukker

Hakk opp nøtter og rosiner i små biter, og bland alle ingrediensene sammen.

Forvarm ovnen på maks varme, og smør en stekeplate med olje. Legg inn
platen med en gang, slik at den blir glovarm til brødene skal stekes.

Ha litt mel på bakebordet, og legg ut deigen ( viktig å ikke bruke for mye
mel, for deigen må ikke bli for tørr ) Del den i seks like stykker, og kjevle
ut ett om gangen.
Dryss på fyll, og brett sammen, før du kjevler forsiktig på nytt. Du kan gjerne
også forme deigen lett med hendene. 1/2 cm i tykkelse er bra.
Strø litt av fyllet på toppen og klem nedi deigen, om du ønsker.

Stek brødene i glovarm ovn i noen minutter, til de er blitt gylne i fargen. I
min ovn tok det 5-7 min pr. brød. Stek ett, mens du kjevler ut neste. Du må
bruke samme varme stekeplate på alle, og passe på å ikke slippe ut for mye
av varmen når du tar ut ferdigstekt brød. Også er det viktig at platen er i
ovnen hele tiden. Bruk stekespade! :)
Avkjøl brødene på rist.

Dette ble veldig bra, og jeg kommer til å gjøre det om igjen!

Lykke til! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar