torsdag 24. februar 2011

Panforte med pistasjnøtter og tranebær


Og når jeg først er så godt i gang, kan jeg likegodt presentere nummer tre
på listen! :)
Dette er en litt seigere kakevariant, og smaken er ganske interessant.
Tranebær har jeg blitt kjent med først ganske nylig, og i kombinasjon med
resten ble det en spennende kake!

                         150 gr pistasjnøtter
                   150 gr tørkede 
                   tranebær
                   1 ts kanel
                   1 dl hvetemel
                   1 dl honning
                   1/2 dl rårørsukker
                   100 gr sjokolade
                   ( med 70 % kakao )

Og slik gjør du:
Hakk nøttene grovt, og bland dem sammen med tranebær, kanel og
hvetemel i en bolle.
Varm opp sjokolade, sukker og honning i en liten kjele, til sukkeret er
smeltet. Rør nøtteblanding sammen med sjokoladeblanding.
Ha bakepapir i en liten form, ca 10 x 15 cm, og hell i røren.
Stek kaken på 150 grader i 30 minutter.

Avkjøl og skjær i biter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar