onsdag 14. september 2011

Banan - og sjokolademuffins


God onsdagskveld! :)

Jeg har bakt muffins!!! :D En sjokoladeBOMBE av en muffins! :D
Jeg hadde faktisk sjokolade over halve meg da jeg var ferdig med
bakingen og smakingen! :D  Og joda, det smaker litt banan også :)
Toppingen skulle jo helst vispes sammen med en elektrisk håndmikser
for å bli luftig og fin. Men da det var blitt veldig sent ( kl. 00:30 ), ble
det visping på gamlemåten av hensyn til mine kjære naboers nattesøvn
( jeg er en hensynsfull og god nabo :). Toppingen ble fin den etter mye
om og men, men ikke fullt så luftig. Muffinsene smakte uansett helt
fortreffelig!
Så er du en sjokoladeelsker, må du bare prøve denne! Og i
kombinasjon med kanel, ingefær og banan, var dette nammenam av
beste sort! :)

Og her er oppskrift, gir ca 12 stykker:

120 g hvetemel
140 g sukker 
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
en klype salt
80 g usaltet smør, romtemperert
1,2 dl helmelk
2 egg
120 g skrelt banan, most

Sjokoladetopping:

300 g siktet melis
100 g usaltet smør, romtemperert
40 g siktet kakaopulver
0,4 dl helmelk

40 g mørk sjokolade, høvlet med ostehøvel, til pynt

Og slik gjør du:

Forvarm ovnen til 170 grader.

Ha mel, sukker, bakepulver, kanel, ingefær, salt og smør i en bolle,

og bland sammen røren med en elektrisk håndmikser. Eller du kan
bruke en kjøkkenmaskin om du har. Ha på lav hastighet. Blandingen
skal ha en sandaktig konsistens.

Melken tilsettes sakte, og blandes godt sammen med resten. Rør
inn eggene, og pass på å få med rester langs kanten av bollen.
Bruk slikkepott!

Rør så inn den moste bananen for hånd, til den er godt blandet inn.

Fyll muffinsformene med en skje, ca to tredjedels fulle, og stek
kakene i ca 20 minutter. De skal være svakt gylne og ha en svamp-
aktig konsistens.
La kakene hvile litt på brettet, før du legger dem til avkjøling på en
rist.

Imens kan du lage sjokoladetopping!

Visp sammen melis, smør og kakaopulver i kjøkkenmaskin, eller
med en elektrisk håndmikser. Ha på middels hastighet, og bland godt
sammen.
Skru på lav hastighet, og hell i melken med et par spiseskjeer om
gangen. Skru så på høy hastighet når melken er tilsatt. Visp i ca fem
minutter, til blandingen er blitt lett og luftig.

Da er det bare å påføre topping og pynte med høvlet sjokolade!

Lykke til! Disse er farlig gode! :D

Fra kakeboken " The hummingbird bakery"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar