Jeg har produsert litt bakst i det siste, og må si meg
veldig fornøyd med det! :) Har kost meg skikkelig!
Tenkte å dele oppskriften på mitt fantastiske gulrotbrød med dere. Jeg har
servert det til flere, og alle liker det :)
Jeg spiser det nesten alltid med blåbærsyltetøy, derfor ble syltetøyet også
med på bildet. Jeg spiser jo selvfølgelig opp en del av "utstillingen" etter
fotoshooten! :D
Her er iallefall oppskriften. Denne må du bare prøve:
2 ts tørrgjær
3 dl vann
500 g hvetemel
2 ts salt
250 g revne gulrøtter
15 g smeltet, usaltet smør
* Strø gjæren i 1 dl av vannet ( temperert ), og la det stå i 5 min før du rører
om. Blir det små bobler i vannet, har du gjort riktig.
* Bland mel og salt i en bakebolle, og lag en grop i midten. Hell i
gjærblandingen, gulrøttene og det smeltede smøret.
* Rør forsiktig inn melet fra alle kanter, og tilsett så litt og litt av resten
av vannet ( 2 dl ). Deigen skal være fuktig og klumpete.
* Strø litt mel på bakebordet, og kna ut deigen i ca 10 min, til den er glatt
men fortsatt klebrig.
* Legg den i en ren bolle, og dekk til med et klede. La heve til dobbel
størrelse i romtemperatur, i 1 - 1 1/2 time.
* Slå deigen sammen ( dvs. press knyttet neve forsiktig nedi deigen, slik at
luften siver ut ). La så deigen hvile i 10 min.
* Form deigen til et rundt brød, og sett den på en melstrødd stekeplate.
Dekk til med kjøkkenhåndkle, og la brødet heve til dobbel størrelse, ca 45 min.
* Stek det på 200 grader, i forvarmet ovn, i 45 min. Det er ferdig når det er
gyllent, og lyder hult når du banker lett på undersiden.
* Avkjøl på rist.
Dette tar litt tid, men er så absolutt verdt det! :)
Nammenam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar