mandag 23. april 2012

Kylling-Korma



Hei hei! :)

Ååå, som jeg har kost meg i helgen! :) 
Med matlaging i mange timer, deilig vin, herlig mat og et perfekt lite selskap! :D
Livet er bare så utrolig godt å leve, og jeg har hygget meg mye sammen med gode venner i det siste. Jeg er så glad i dem alle sammen, og de gir meg så utrolig mye inspirasjon :) Jeg føler meg veldig heldig som får muligheten til å bli kjent med så mange nydelige mennesker :)

Og jeg har virkelig forelsket meg i den flotte matboken til Jamie Oliver! Så på lørdag bestemte jeg meg for å prøve meg på denne Kormaen. 
Jeg åpnet en flaske med rødvin, og satte i gang med friskt mot.
Hele dagen svevde jeg i en salig mat- og krydderrus ;) Jeg ristet krydderfrø, og det luktet så fantastisk godt at jeg bare hadde lyst til å hoppe opp i stekepannen og ligge der og frese sammen med disse små herlighetene ;D

Er jeg gal!? Muligens ;) Men jeg vil heller være gal og lykkelig, enn normal og ulykkelig! :)

Hele oppgangen luktet eksotisk mat! :D

Og hvis man ser bort ifra at jeg helte i litt for mye vann og at jeg leste litt feil på mengde ingefær, så ble denne retten aldeles nydelig. Gjestene ble mette og veldig fornøyde. Og fornøyde gjester er det aller viktigste for meg :)
Verten sovnet med et stort smil den kvelden, for å si det sånn :)

Når det gjelder denne retten, så kan du gjerne kjøpe en ferdig korma currypasta i butikken hvis du vil spare litt tid.
Jeg hadde greit med tid, så jeg laget den fra bunnen av.

Her er oppskriftene:

Kormapasta



2 hvitløkbåter
1 tommelfingerstor bit ingefær
1/2 ts kajennepepper
1 ts garam masala
1/2 ts havsalt
2 ss peanøttolje
1 ss tomatpurè
2 friske grønne chilier
3 ss revet kokos
2 ss malte mandler
1 liten bunt frisk koriander
2 ts spisskummenfrø
1 ts korianderfrø

Og slik gjør du:

Skrell hvitløk og ingefær.
Rist spisskummenfrø og korianderfrø i tørr stekepanne, på middels til sterk varme. Rist krydderet forsiktig i et par minutter. Skal være gyllenbrunt og lukte deilig.
Hell det ferdigristede krydderet i en morter, og støt til alt er finmalt.
Bland så sammen alt av ingredienser, og kjør det i en food processor.
(Jeg brukte blender, og det ble nok ikke helt perfekt malt. Men det funket
helt greit)

Kylling-Korma

Denne oppskriften gir 4-6 porsjoner.
800 gr kyllingbryst uten skinn og bein
(el. kyllinglår)
2 middels store løk
1 frisk grønn chili (om du ønsker det)
1 tommelfingerstor bit ingefær
1 boks kikerter (à 400 gr)
peanøtt- el. vegetabilsk olje
1 klatt smør
6 toppede ss kormapasta
4 dl kokosmelk
1 liten neve mandelflak, og litt ekstra 
til servering
2 toppede ss kokosmasse
havsalt og nymalt sort pepper
5 dl yoghurt naturell
1 sitron

Og slik gjør du:

Skjær kyllingkjøtt i biter.
Finsnitt løk og grønn chili (husk å fjerne frøene). Skrell og finhakk ingefær.
Finhakk korianderstilker, og hell kikertene i en sil og la renne av.

Om du velger å bruke kyllinglår skal disse brunes litt, på alle sider, i olje på sterk varme. Ca 5 minutter. 
Om du velger kyllingbryst, skal du vente med å ha dem i gryta.
Bland løk, chili, ingefær og korianderstilker sammen med smøret, i en stor kjele. La dette steke i ca 10 minutter, til det er jevnt gyllent. Pass på å røre ofte slik at det ikke blir brent.
Tilsett så kormapasta, kokosmelk, halvparten av mandelflakene, kikertene, kokosmassen og biter av kyllingbryst (hvis du bruker det).
Fyll en av de tomme boksene sånn ca halvveis med vann, og hell oppi gryten.
Rør om, og la koke opp før du skrur ned varmen og lar det småkoke i ca 30 min. med lokket på.
Curryen må ikke bli for tørr, så sjekk regelmessig og hell i mere vann om nødvendig. Kjøttet skal være mørt og gjennomkokt.
Smak til med salt og pepper, men ikke overdriv.

Servèr retten sammen med ris og naanbrød. Ha litt yoghurt naturell på toppen, dryss på mandelflak og korianderblader og servèr med sitronbåter til å presse over.

Nam! Dette var som sagt helt nydelig. Men ikke spis for fort, for det var også veldig mektig! :)
Lykke til!


Kilde: Boken Alle kan lære å lage mat, Jamie Oliver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar