torsdag 12. april 2012

Scones



Jeg har bakt de deiligste scones! :)
Men siden jeg må løpe nå, så legger jeg ut oppskrift litt senere i dag.

En liten fristelse på en helt vanlig torsdag ;)

Ha en strålende dag! :)


Her kommer oppskriften:

120 g rosiner
appelsinjuice, til bløtlegging
450 g hvetemel, og litt ekstra til utbaking
3 ts bakepulver
120 g smør
salt
2 store egg
5 ss melk, og litt ekstra til pensling

syltetøy
rømme

Og slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.
Ha rosinene i en liten skål, og hell over appelsinjuice slik at det
dekker akkurat.
Mens de bløtlegges, kan du blande mel, bakepulver og smør i en bolle,
og smuldre det opp for hånd. Du kan også bruke en food processor, 
om du har det. Blandingen skal ligne brødsmuler.
Lag en grop i midten.

Visp så sammen egg og melk med en gaffel, i en annen bolle.  
La rosinene renne av i en sikt, og bland dem sammen med egg- og melke-
blandingen. Ha i en god klype salt.
Hell blandingen i melgropen, og rør godt. Ha i mere melk om nødvendig.
Deigen skal være myk, men tørr

Strø mel på bakebordet og på kjevlet. Kjevle ut deigen til den er ca 2 cm tykk.
Bruk et utstikningsjern, 7 cm i diameter, eller et tilsvarende glass til å stikke
ut 10 rundinger. Deigen må ikke knaes for mye, om du må kjevle ut en 
omgang til. Legg dem på en smurt eller teflonbelagt stekeplate.
Pensle hver scone med melk.
Stek i 12-15 minutter, til de har hevet seg godt og er blitt gylne.
Avkjøl på rist.

Del i to, og ha på syltetøy og en klatt rømme.

Mmmmmm :)


Kilde: Boken Alle kan lære å lage mat, Jamie Oliver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar