mandag 26. mars 2012

Ostehvitløksbrød



Hei igjen! :)

Jeg fortsetter å teste ut oppskriftene i den lille tapasboken min!
Og disse herlige og saftige små hvitløksbrødene med mozzarella smakte helt fortreffelig! :)
Og sammen med neste rett, krydrede poteter med chorizo, var de jaggu meg
dynamitt ;D

Du trenger:

Deig, gir 8 stk:
200 g hvetemel
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
1 1/4 dl lunkent vann

Til fyllet:
2 ss olivenolje 
2 hvitløkfedd, knust
150 g mozzarella, skjæres i tynne skiver
nykvernet pepper
hakket frisk persille, til dryss

Og slik gjør du:

Bland sammen mel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
Lag en grop i midten, og hell i olje og temperert vann.
Bland sammen til en bløt deig, ha deigen over på en lett melet overflate,
og kna den i 5-10 min. Den skal være glatt og elastisk.
Pensle en ren bolle med olje, og legg deigen oppi. Dekk med oljet plastfolie,
og la heve i ca 1 time på et lunt sted.

Forvarm ovnen til 220 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Del deigen i 8 små emner, og kjevle dem
ut til runde leiver. Legges, med litt avstand, på stekebrettet.

Bland sammen olje og løk, og drypp over brødene.
Legg skiver med mozzarella på toppen, og krydre med litt pepper.
Stek i ca 12-15 min, til de er gylne.
Dryss over litt persille, og server straks.


Kilde: "500 tapas", Susannah Blake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar