fredag 17. februar 2012

Muffins med sjokoladehjerte


Søte små sjokolademuffins til venninnekveld, eller til bursdagsfeiring for
små prinsesser! :)

Gir ca. 12 muffins.

2 dl sukker
150 g mykt usaltet smør
2 egg (romtemperert)
2 ts vaniljesukker
1 dl lunken melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
5 ss kakaopulver
100 g sjokolade, mørk med høyt kakaoinnhold

Pynt:
Melisglasur
sitronsaft
rød konditorfarge
Mørk, lys eller hvit sjokolade

Og slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Visp smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Viktig å vispe godt,
slik at røren ikke skiller seg når du tilsetter resten av ingrediensene.
Tilsett de romtempererte eggene, ett om gangen, mens du fortsetter
å vispe. Hell oppi den lunkne melken, og visp til en luftig blanding.

Mel, vaniljesukker, bakepulver og kakaopulver siktes i en separat
bolle. Tilsett litt og litt av blandingen i deigbollen under omrøring.
Finhakk sjokoladen, og rør den inn i deigen.

Fyll formene ca 2/3 fulle, og stek kakene i 15-20 minutter midt i
ovnen. Stikk en tynn pinne midt i kaken for å se om den er ferdig.
Sitter det deig på pinnen, må de stekes litt til.

Ta dem så ut av ovnen, og avkjøl på rist.

I mellomtiden kan du lage glasuren!

Bland melis og vann til en fyldig glasur. Ha i noen dråper med sitronsaft
og noen dråper med konditorfarge.

Smelt sjokolade i vannbad på ovnen, og fyll i en sprøytepose.
Sprøyt ut hjerter på bakepapir, og la det stivne.

Smør et fyldig lag med glasur på de avkjølte kakene, og pynt med et
hjerte på hver av dem.


Små kaker bakt med kjærlighet :)

Kilde: "Kakelykke", Helene S. Lundberg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar