Her kommer endelig oppskriften på pepperkaker! :)
Å bake pepperkaker er alltid koselig, og i år så gikk bakingen lekende
lett, da deigen ble kjempefin og dermed var veldig enkel å jobbe med.
Og lukten av nystekte pepperkaker gir meg alltid optimal julestemning :)
125 g margarin
125 g lys sirup
2 egg
125 g sukker
ca 350 g hvetemel
1/2 ts finmalt pepper
3/4 ts ingefær
2 ts kardemomme
2 ts pomeransskall (kan droppes)
1 1/2 ts hornsalt
Smelt margarin og sirup. Avkjøl blandingen til det er lunkent.
Egg og sukker vispes til eggedosis, og bland så i sirup/margarin.
Bland litt av melet sammen med krydder og hornsalt, og sikt det på.
Ha i resten av melet, og elt sammen til en jevn deig.
Dekk til deigen, og la stå i kjøleskapet natten over.
Kjevle ut deigen, litt og litt av gangen, og stikk ut kakene.
Legg på bakepapirdekket stekeplate.
Stek kakene i 8-10 min. midt i ovnen på 180 grader.
Avkjøl på rist.
Disse ble skikkelig sprø og gode :)
Fra boken "Ingrid ber til julefest", Ingrid Espelid Hovig
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar