søndag 22. mai 2011

Italiensk salat


Hei hei, og fortsatt god søndag 
til alle! :)

Først må jeg bare si tusen takk til alle dere som stikker innom siden min
og kikker! :) Dette gjør meg veldig glad! :D Er så utrolig hyggelig å se at
jeg allerede har et lite publikum, som forhåpentligvis har prøvd seg på
noen av oppskriftene, og at dere er fornøyde ikke minst!!? :)
Det håper jeg :)

Dere er hjertelig velkommen
tilbake om og om igjen! :D

Ser at pizza med spekeskinke, ruccola og parmesan er klar favoritt.
Det skjønner jeg godt, da den smaker helt fortreffelig og er veldig enkel
å lage! :) Oppskrift finner du her

Men nå skal det handle om denne nydelige og lettlagede italienske salaten.
Den passer utmerket på sånne fantastisk late helgedager som jeg har hatt
denne helgen. Jeg har rett og slett gått rundt i svime nesten hele tiden! Og
jeg som hadde så mange planer, haha! :D
Men men, det har vært deilig med litt fri. Og nå kan jeg jo møte neste uke
med masse ny energi! :)

Jeg har opplevd Italia kun en gang, og det var Venezia i fjor sommer. Men
for et utrolig magisk og vakkert sted! Den fantastisk flotte og sårbare
arkitekturen gjorde meg helt målløs til tider. Menneskene, stemningen,
uendelig mye vann, båttrafikken, duene på Markusplassen, solnedgang,
gondoler, pizzaen på det lille stamstedet vårt i Lido, det vanvittige
regnværet vi ble overrasket av i Rialto.
Alt dette overveldet meg fullstendig, og jeg vet at jeg skal tilbake dit om
ikke så altfor lenge.
Det ble knipset en del bilder, som jeg ofte har tatt frem og kikket på i
vinter, og nå vil jeg dele noen av dem med dere :)


                                                    


                      Gondol-gutta tar seg en liten pause











                                            Fra Lido


                                                Lido


                                             Regnvær i Rialto  


                                              Flørtende duer i Rialto


                    


       


                                              Duer, Markusplassen


                                        Pasta! :)

Dette er bare en bittebitteliten del av alle bildene, og det var ikke helt
enkelt å fange opp den spesielle stemningen.

Venezia må bare oppleves! :) 

Men her er endelig oppskrift på salaten;

                   250 g tørket conchiglie
            (pastaskjell)
              50 g pinjekjerner
              350 g cherrytomater, delt i to
              1 rød paprika, renset og skåret i
              passende biter
              1 rødløk, hakket
              200 g bøffelmozzarella, skåret i 
              små stykker
              12 svarte oliven, uten stein
              25 g friske basilikumblad
              nyskavet parmesan, til garnityr
              
              Dressing:
              5 ss extra virgin olivenolje
              2 ss balsamicoeddik
              1 ss frisk basilikum, hakket
              salt og pepper  

Og slik gjør du:

Kok opp pasta i lettsaltet vann. Følg anvisning på pakken.
La pastaen renne av når den er ferdigkokt, og skyll den så under
kaldt rennende vann. La den renne av på nytt, og sett til side.

Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, over svak varme i 1-2 min,
eller til de er blitt gyllenbrune. Legg dem til avkjøling i en skål.

Miks dressingen ved å ha olje, eddik og basilikum i en bolle.
Smak til med salt og pepper, og bland alt godt sammen.
Dekk det til og sett til side.

Fordel pastaen i 4 serveringsboller. Tilsett pinjekjerner, tomater,
paprika, løk, ost og oliven.
Dryss over basilikumblader, og drypp deretter dressing over.
Pynt med nyhøvlet parmesan, og server gjerne ferskt brød ved siden av.

Buon appetito! :)

Oppskrift fra boken "Lekre salater"


       


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar