tirsdag 25. oktober 2011

Ovnsbakt laksefilet med pesto og crème fraîche



Grønn pesto + crème fraîche = grønn gugge, men
gud så fantastisk godt det smaker! :)

Denne oppskriften er vanvittig enkel, så her kan du diske opp med en bedre
middag på null komma niks! :)
Når noen spør meg; "Hva skal jeg lage til middag i dag da!? (Har begynt å
skje litt oftere nå ;) Jeg vil ha noe som er godt og kjapt å lage."
Denne er en sikker slager, alltid :) En fin måte å få i seg fisk og grønnsaker
sånn innimellom.
Og her er oppskrift:

Du trenger:

Laksefilet i porsjonsstykker
Crème fraîche  (original)
Grønn pesto (jeg pleier å bruke Genovese
fra Barilla)
Salt og pepper
Sitron
Div grønnsaker, som f.eks gulrot, brokkoli, agurk,
avocado
(el. litt grønn salat med tomater og avocado)
Tagliatelle el. fersk båndspaghetti

Forvarm stekeovn til 125 grader.
Legg laksefiletene i en ildfast form.
Bland sammen crème fraîche (ca en halv boks til to fileter)
og pesto (ca et halvt glass der også), og hell over fisken.
Ha på litt salt og pepper til slutt.
Sett inn i ovnen, og stek i ca 30 min.

Imens kan du forberede grønnsakene (el. salaten) og koke pastaen.
Jeg spiser gjerne grønnsakene rå jeg da, men er også godt om f.eks
brokkoli og gulrøtter dampkokes litt.

Når alt er klart, danderer du maten pent på tallerken, og skviser
litt sitron over det hele.
Nam! :D

Ha en fortsatt fin høstkveld!

9 kommentarer:

  1. Må prøves! Har flere ganger hatt bare pesto på laksen, men crème fraîche-blandinga må testes ut. Laks + pesto + pasta = sant!

    SvarSlett
  2. PS! Prøv gjerne denne sausen neste gang du lager kyllingfilet: http://evertpang.blogspot.com/2011/10/en-annerledes-men-herlig-saus.html

    SvarSlett
  3. Er litt treig med å svare jeg :)Den bloggen din ser veldig spennende ut! :)Skal ta meg tid til å kikke ordentlig innom en dag. Og den sausen må jeg jo bare teste ut :)Helt enig! Laks, pesto og pasta er noe av det beste! :)

    SvarSlett
  4. Takker, jeg finner noe interessant her hos deg også. Er ikke så veldig aktiv på bloggen ennå, men har noen planer... Det gjelder bare å få fart på tastaturet...!

    Fortsett du også, og Viva Italia!

    SvarSlett
  5. Bare hyggelig! :) Og så bra at du tar turen innom her av og til! Synes dette er utrolig gøy å pusle litt med når det er litt tid til overs. Vil helst ikke at det skal bli en stor stressfaktor, for da er det ikke morsomt lenger. Dette er mitt lille fristed, for å si det sånn :) Regner med at du får opp farten etterhvert! Blir spennende å følge med :)

    Og ja, Viva Italia! :D

    SvarSlett
  6. Denne retten er bare helt sykt god, Merete! Og nå snoker jeg etter nye tips her inne:) Du er jo så flink! :)

    SvarSlett
  7. Hehe :) Takk, Elisabeth! :) Morsomt at du er inne og snoker. Det liker jeg! :) Og ja, den er vanvittig god! Burde lages ganske ofte, spør du meg :)Prøv pizzaen, hvis du ikke allerede har prøvd den :)

    SvarSlett
  8. Den har jeg også prøvd, og den er også helt fantastisk god!! Her inne er det jo bare godsaker;)

    SvarSlett
  9. Hehe, tenkte meg det! :) Skal legge ut nye "godsaker" fortløpende nå, så da blir det flere retter å prøve! :)

    SvarSlett