tirsdag 29. mars 2011

Fiken- og prosciuttosalat


Nå går det mot vår og lysere tider 
og lysten på deilige og spennende salater har virkelig meldt seg her i gården :)
Jeg er stadig på utkikk etter nye oppskrifter som jeg kan teste ut. Og de skal
helst ikke være altfor avanserte, da man jo også må ha tid til å gjøre annet
enn å bare lage mat.

Komme seg ut i vårsolen f.eks, eller vårregnet 
om du vil! :) 

Er jo helt fantastisk å se hvordan alt spirer og gror på nytt. Og ikke minst
hvordan vi mennesker våkner opp fra den lange vinterdvalen, for så å løpe ut
og suge inn alt som denne herlige årstiden har å by på.

Et stort HURRA for våren! :D 

Og første salat ut er Fiken- og prosciuttosalat. Denne var veldig enkel og god!

         1 ss balsamicoeddik
         2 ss olivenolje
         salt og nykvernet pepper
         1 vårløk, finhakket
         4 håndfuller blandede
         salatblader (ca 120 gr)
         4 fiken
         8 skiver prosciutto, el
         annen spekeskinke 

Denne oppskriften er til 4 porsjoner.

Eddik, olje og krydder vispes sammen. Fordel salatbladene på fire
tallerkener. Skjær fiken i båter og riv skinken i middels store biter,
og fordel over salaten. Drypp dressing over, og server.

Fra "500 tapas" 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar