onsdag 9. november 2011

Rundstykker



Rundstykker er så enkelt og greit å bake når det plutselig er tomt for brød :)
Jeg fant en fin oppskrift inne på Tine.no, og den kommer jeg til å bruke om igjen.
Ca 20 rundstykker.

1 pose tørrgjær, el 1 pk fersk gjær
5 dl vann (temperert)
1 1/2 ts salt
1 beger Tine kesam mager
3 dl hvetemel sammalt fin el grovt
12 dl hvetemel

1 egg til pensling

3 ss sesamfrø til dryss

Og slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Ha gjær og vann i en bakebolle. La gjerne stå i 5 min, slik at
gjæren får godgjort seg litt. Rør om, og tilsett deretter salt, kesam
og det meste av melet.

Jobb deigen godt sammen til den er glatt og smidig. Skal ikke være
klissete.
Dekk den så med et kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt
sted i ca 30 minutter.

Når den er ferdig hevet, eltes den godt sammen og deles i 20 emner.
Form rundstykkene, og sett på bakepapirkledd stekeplate.
Etterhev på et lunt sted i ca 20 minutter.

Stek rundstykkene midt i ovnen i ca 15 min. Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. Ååå, de så skikkelig namnam ut!:):)

    SvarSlett
  2. Ja, de er namnam:) Du kan jo prøve å bake de på en litt annerledes måte! :) Tusen takk for i kveld forresten. Var kjempekoselig, og må gjentas snart igjen :)

    SvarSlett