mandag 2. desember 2013

Doble sjokoladecookies med kanel og appelsin



Hei og god kveld! :)

Denne oppskriften er det mange som venter på!
En av mine favorittcookies :)
Enkle å lage, og VELDIG enkle å spise opp ;D
Disse kan du trygt ta med i julebaksten. Både kanel
og appelsin er jo to slagere som hører julen til.

Gir ca 24 stk:

200 g mykt smør
(+ ekstra til smøring av plater)
200 g sukker
1 ts kanel
1 stort egg
225 g hvetemel
en klype salt
1 ts natron
115 g hvit sjokolade, i små biter
115 g mørk sjokolade, i små biter
Finraspet skall fra en middels stor appelsin

Og slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør to stekeplater med smør, eller kle med bakepapir.

Smør, sukker og kanel blandes godt sammen i en stor bolle.
Rør gradvis inn egget, til røren er lett og luftig.

Bland sammen mel, salt og natron og sikt over røren. Vend det forsiktig
inn til det er godt blandet sammen. Vend til slutt inn sjokoladebitene og
appelsinskallet.

Bruk dessertskje til å legge små "kaker" av deig på stekeplatene.
Lønner seg å ha litt avstand, da de flyter godt utover.
Stek dem i 10-15 minutter, til de er sprø på utsiden, men fortsatt myke inni.

Avkjøl på stekeplaten i 2 min, deretter på rist.


Lag en koselig og personlig gaveeske til kakene! :)



Ønsker en fortsatt finfin desemberkveld :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar